Szeretettel köszöntelek a Utazás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Utazás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Utazás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Utazás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Utazás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Utazás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Utazás közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Utazás vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha megkérnek valakit, hogy mondjon egy tipikus spanyol ételt, legtöbben
rávágják, hogy: paella. De azért ne feledkezzünk meg az
Ibériai-félsziget imádott sonkájáról sem, a Jamón Serrano-ról. Íme egy
kis ízelítő, ha már kóstolót nem tudunk adni. :)
Azt az állítást,
miszerint a spanyolok imádják a sonkát elég egy számadattal
alátámasztani: egy fő átlagosan évi 5 kg Jamón Serrano-t fogyaszt.
Nézzük mit kell tudni erről a közkedvelt spanyol
sonkáról:
Sertésből készül, gondos és szigorúan szabályzott
érlelési és előállítási procedúra keretében. Fogyasztani sokféleképpen
szokták, akár előételként, szendvicsfeltétként, akár főtt ételek remek
kiegészítőjeként.
Persze a spanyolok szerint azért egy szelet
kenyérrel és egy pohár bor társaságában csúszik legjobban a serranoi
sonka.
Húsboltokban, sonka szaküzletekben illetve a híres "Museo
del Jamón" sonkamúzeumokban találkozhatunk eme remekkel, na és persze a
tapas bárokban, ahol sokféle kis fincsi falatkát ütnek össze jamón
serrano-val.
Ha van lehetőségetek rá, mindenképp kóstoljátok meg!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Aki most lép, jó helyen lesz
QR-kódhoz kötné az utazást a kínai elnök
A járvány sem veszi el a magyarok utazási kedvét
Húsz guggolásért ingyen buszjegy jár egy kolozsvári okosmegállóban